Logo maken of updaten: wanneer is het tijd voor verandering?

Logo maken of updaten: wanneer is het tijd voor verandering?

Uw bedrijfslogo is een cruciaal onderdeel van uw merkidentiteit. Het is vaak het eerste wat klanten zien en het kan een blijvende indruk achterlaten. Maar hoe weet u wanneer het tijd is om uw logo te maken of bij te werken? In dit artikel zullen we enkele tekenen en overwegingen bespreken die kunnen aangeven dat het tijd is voor een verandering.

Waarom is een logo belangrijk?

Een logo is meer dan alleen een mooi plaatje. Het is een visuele weergave van uw merk en kan een krachtige invloed hebben op hoe mensen uw bedrijf waarnemen. Een goed ontworpen logo kan:

 • Uw merkidentiteit versterken
 • Vertrouwen en herkenning opbouwen
 • U onderscheiden van concurrenten
 • Een professionele uitstraling geven
  .

Wanneer is het tijd om uw logo te veranderen?

Er zijn verschillende redenen waarom u zou kunnen overwegen om uw logo te veranderen. Hier zijn enkele veelvoorkomende situaties:

 • Uw bedrijf is geëvolueerd: Als uw bedrijf aanzienlijk is gegroeid of veranderd sinds u uw logo voor het laatst heeft bijgewerkt, is het misschien tijd voor een nieuw logo dat beter past bij uw huidige merkidentiteit.
 • Uw logo is verouderd: Design trends veranderen voortdurend. Als uw logo er verouderd uitziet, kan het uw merk een gedateerde uitstraling geven.
 • Uw logo is te complex: Eenvoudige logo’s zijn vaak effectiever. Als uw logo te ingewikkeld of gedetailleerd is, kan het zijn dat het tijd is om het te vereenvoudigen.
  .

apple logo

Voorbeelden van succesvolle logo-veranderingen

Er zijn talloze voorbeelden van bedrijven die met succes hun logo hebben bijgewerkt. Een van de meest bekende is wellicht Apple. Hun oorspronkelijke logo was een ingewikkeld ontwerp van Sir Isaac Newton onder een appelboom. In 1977 schakelden ze over naar het eenvoudige appelontwerp dat we vandaag de dag kennen, wat een veel effectievere visuele weergave van hun merk is.

Een ander voorbeeld is Starbucks. Hun oorspronkelijke logo bevatte een volledige afbeelding van een sirene, omringd door de woorden “Starbucks Coffee”. In de loop der jaren hebben ze hun logo vereenvoudigd tot alleen de sirene, waardoor het gemakkelijker te herkennen is.

Hoe kunt u uw logo bijwerken?

Als u niet zeker bent over het proces of de richting die u op wilt gaan, kunt u overwegen om een professional in te schakelen en een branding te laten ontwerpen die aansluit bij uw vernieuwde visie en bedrijfsdoelstellingen.

 • Volledige herontwerp: Dit is een radicale verandering waarbij u een volledig nieuw logo ontwerpt. Dit kan nuttig zijn als uw huidige logo ernstig verouderd is of niet langer uw merk vertegenwoordigt.
 • Logo-evolutie: Dit is een meer subtiele benadering waarbij u uw huidige logo bijwerkt zonder het volledig te veranderen. Dit kan een goede optie zijn als uw logo al bekend is en u het niet volledig wilt veranderen.
  .

Pixonative: logo maken of updaten

Ontwerpstrategieën voor een blijvende impact op je publiek en logo updaten

Het updaten van uw logo is een belangrijke beslissing die niet lichtvaardig moet worden genomen. Het is belangrijk om de tijd te nemen om uw huidige merkidentiteit, de effectiviteit van uw huidige logo en de mogelijke voordelen van een verandering te evalueren. Met de juiste aanpak kan een nieuw of bijgewerkt logo door Pixonative een krachtige manier zijn om uw merk te versterken en uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Voor meer nuttige tips en adviezen voor ondernemers, bezoek Tips ondernemers.