Belangrijke punten bij het verkopen van een auto met CAR Pass

Belangrijke punten bij het verkopen van een auto met CAR Pass

Als u van plan bent uw auto te verkopen, is het belangrijk om te weten dat de CAR Pass een essentieel document is dat u aan de koper moet verstrekken. De CAR Pass is een officieel document dat de kilometerhistorie van een voertuig bevestigt en helpt om fraude met de kilometerteller te voorkomen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste punten die u moet weten bij het verkopen van een auto met CAR Pass.

Wat is een CAR Pass?

Een CAR Pass is een document dat de kilometerstand van een voertuig bevestigt. Het doel van de CAR Pass is om fraude met de kilometerteller te voorkomen. Het document bevat de datum van uitgifte, de identificatie van het voertuig, en de historische en huidige kilometerstanden. Het is wettelijk verplicht om een CAR Pass te verstrekken bij de verkoop van een tweedehands voertuig in België.

Belangrijke punten bij het verkopen van een auto met CAR Pass

1. Verkrijgen van de CAR Pass

U kunt de CAR Pass verkrijgen bij een erkende instantie zoals een garage, carrosseriebedrijf of bandencentrum. Het is belangrijk om te weten dat de CAR Pass niet online kan worden aangevraagd of verkregen.

2. Geldigheid van de CAR Pass

Een CAR Pass is slechts twee maanden geldig vanaf de datum van uitgifte. Als de verkoop van het voertuig niet binnen deze periode plaatsvindt, moet u een nieuwe CAR Pass aanvragen.

3. Kosten van de CAR Pass

De kosten voor het verkrijgen van een CAR Pass variëren, maar liggen meestal rond de 20 euro. Deze kosten zijn voor rekening van de verkoper.

4. Informatie op de CAR Pass

De CAR Pass bevat belangrijke informatie over het voertuig, waaronder de datum van eerste inschrijving, het merk en model, het chassisnummer en de kilometerstanden op verschillende data. Het is belangrijk om te controleren of deze informatie correct is voordat u de CAR Pass aan de koper verstrekt.

Belangrijke punten bij het verkopen van een auto met CAR PassVoordelen van de CAR Pass voor de koper

De CAR Pass biedt de koper zekerheid over de kilometerstand van het voertuig. Het helpt ook om fraude met de kilometerteller te voorkomen, wat een veelvoorkomend probleem is bij de verkoop van tweedehands voertuigen. Bovendien kan de koper de informatie op de CAR Pass gebruiken om de waarde van het voertuig te bepalen.

Verkopen van auto in België

Het verkopen van een auto met CAR Pass kan een eenvoudig proces zijn als u de belangrijke punten kent. Het is essentieel om de CAR Pass te verkrijgen, de geldigheid ervan te controleren, de kosten te dragen en de informatie op de CAR Pass te controleren. Door dit te doen, kunt u de koper zekerheid bieden en een soepele verkooptransactie garanderen.

Voor meer nuttige tips voor ondernemers, bezoek Tips ondernemers.